Archívum

2013-ban történtek.

2012-ben történtek.

A Tatabányai Törvényszék a Máriahalmi Polgárőr Egyesületet 2012.év október hó 16. napján 1884. sorszám alatt nyílvántartásba vette. Mivel a bírósági bejegyzés önhibánkon kívül jelentősen elhúzódott, 2012-évben egyesületünk semmilyen központi forrásból származó anyagi támogatásban nem részesült. A Máriahalmi Önkormányzat a tárgyi feltételek biztosításával segítette munkánkat.

A nehézségek ellenére heti 2-3 alkalommal folyamatosan biztosítottuk az alkalmanként 5-6 órás figyelő szolgálatot.

A községünk rendezvényeinek lebonyolításában aktívan kivettük a részünket.

2012. május 19-én  a településen keletkező problémás hulladékok összegyűjtésének megszervezését és a dorogi gyűjtőhelyre történő elszállítását sikeresen elvégeztük. A szórólapozásban közreműködött Karádi Szilvia és Mizsér Gabriella, munkájukat ezúton köszönjük! A máriahalmi önkormányzatnak köszönjük, hogy rendelkezésünkre bocsátotta Renault típusú járművét. Batári Gábornak pedig a gyűjtéshez használt utánfutót. A részt vevő polgárőrök: Cser József, Kucsik Ottó, Jungwirt Béla.

2012. májusában Bokros Gábor Úr, az Epöli Polgárőr Egyesület elnöke felkérésére a "Challenge Day" megnevezésű ifjúsági légpuska lövészet megszervezésében és lebonyolításában polgárőreink segítségét kérte. Részt vevő polgárőrök: Cser józsef, Jungwirt Béla

2012. május 27-én a Német Nemzetiségi Önkormányzat kérésére a Hősök Napján történő koszorúzást és tiszteletadást 6 polgárőr részvételével sikeresen elvégeztük. Minden emlékműsorban szívesen veszünk részt, hiszen a jelenlegi polgárőrség "őse" a "Polgári Milícia" volt, melytől alakiság tekintetében mi sem maradunk el. Részt vevő polgárőrök: Kucsik Ottó - Jungwirt Béla, Fazekas Győző - Tamás LázárCser József - Darnay Gábor.

2012.május 28-án a máriahalmi önkormányzat szervezésében sorra kerülő Gyermeknapon is részt vettek polgárőreink. Büki Gábor és Siklósi György a főzés terén, míg Schneider Mihály a kerékpáros ügyességi verseny megszervezésében és lebonyolításában segédkezett.

2012.május 30. Vezetőségünk célul tűzte ki a falunkban élő idős emberek szociális és bűnmegelőző feltérképezését. A program első állomásaként Mayer Antalt, Tóni bácsit kerestük fel.

2012.június 02. Az Országos Polgárőr Szervezet " TE SZEDD" elnevezésű szemétszedési akciót kezdeményezett, melyhez polgárőreink is csatlakoztak. Esztergomban több polgárőr egyesület, míg kis falunkban 2 fő polgárőr végezte el a szemétszedést. Részt vevők:  Schneider Mihály és Kucsik Ottó

2012. július 02. Ezen a napon került megrendezésre a XII. Garmin Rally, mely Bajnán, Bajóton, és Szomoron kívül településünkön is GYORSASÁGI  szakaszt jelöltek ki, ami kiemelt figyelmet és felkészültséget követelt meg polgárőrségünktől. Az elviselhetetlen forróság és néhány nézőfegyelmezetlen magatartása ellenére a 05.30-tól 17.30-ig tartó rendezvényt balesetmentesen sikerült biztosítani. A munkában a következő személyek vettek részt: Büki Gábor, Cseh László,  Cser József, Darnay Gábor, Engler Jakab, Havas Pál János, Jungwirt Béla, Kucsik Bertalan, Kucsik Ottó, Siklósi György, Tamás Lázár. Külön köszönet azoknak, akik önzetlenül, baráti segítségként hűsítőt, ennivalót és a kánikula ellen védelmet (napernyő, szék) biztosították nekünk.

Ugyanakkor szólni kell néhány negatív dologról is. Néhányan bírálták a verseny megrendezésének időtartamát, a pontos tájékoztatás hiányát. Ezek a problémák a szolgálatot tevő polgárőrökön csapódtak le, amit a polgárőrség vezetősége kereken elutasít, tekintve, hogy a felmerült problémák nem egyesületünk kompetenciájába tartoznak!

2012. augusztus 04. László atya kérésére polgárőrségünk is részt vett Szt. Kristóf képének ünnepélyes elhelyezésén. A polgárőrség részéről a résztvevők Cseh lászló, Cser József, Bottyán Mihály, Engler Jakab, Kucsik Ottó, Siklósi György, Tamás Lázár. László atya javaslatára, vezetőségünk döntése alapján ezentúl  Szt. Kristóf lesz a Máriahalmi Polgárőr Egyesület védőszentje.

2012. július 28. Polgárőreink gyűlést tartottak a máriahalmi szabadidő parkban, ahol egy kis sütés-főzés mellett megbeszéltük a szervezetünkkel kapcsolatos gondokat, problémákat. Az Epöli Polgárőrség is megtisztelt bennünket jelenlétével - 3 fő vett részt vidám, könnyed, kötetlen eszmecserénken.

2012. szeptember 22. Polgárőrségünk felkérésére Dr. Lassú Imre háziorvosunk önzetlenül, társadalmi szerepvállalásként, színvonalas és tanulságos elsősegély-oktatást tartott.

2012. november 03. Ismételten végrehajtottuk a településünk problémás hulladékainak összegyűjtését és a dorogi gyűjtőhelyre történő elszállítását. A szórólapozásban közreműködött Karádi Szilvia és Mizsér Gabriella, munkájukat ezúton köszönjük!Részt vevő polgárőrök: Büki Gábor, Cseh László, Cser József, Jungwirt Béla, Kucsik Ottó, Kucsik Bertalan, Dr. Munkácsy Béla.

2012. november 09. Polgárőreink a Máriahalmi óvodánk vezetőinek kérésére a Márton napi lampionos felvonulás biztosítását végezték el. Részt vevő polgárőrök: Cser józsef, Darnay Gábor, Jungwirt Béla, Kucsik Ottó, Siklósi György, Tamás Lázár.

Az oldalt összeállította: Jungvvirt Béla